IzdvojenoPCPlayStation

Skoro 5 godina nakon izlaska, Witcher 3 zaigralo preko 100 hiljada igrača

Witcher 3: Wild Hunt jedna je od najkvalitetnijih i najpopularnijih igara proteklog desetljeća. I na našoj listi je zasjao na drugom mjestu najboljih igara desetljeća samo za dlaku izgubivši titulu prvaka od The Last of Us. Iako se igra često može naći u top 100 najigranijih igara na Steamu, ove sedmice iznenadila je novim postignućem. Na Steamu ju je naime istovremeno zaigralo više igrača nego kada je prije pet godina izašla.

Prilikom izlaska, Wild Hunt je dosegao pozamašnu brojku od 92 hiljade igrača, a sada je i taj rekord razbijen. Impresivna brojka od 102 hiljada igrača bila je dovoljna da igra u jednom trenutku postane šesta najigranija igra na Steamu. Ono što je zanimljivije je da je tim postignućem nadmašila igre poput Destinya i Path of Exilea koje rade na modelu igre kao usluge.

Osim pozamašnih popusta gdje se igra mogla nabaviti za desetak dolara, zasluga djelomično pripada i Netflixovoj Witcher seriji. Ista je naišla na sveopće odobravanje publike te očigledno pobudila interes za prvim ili ponovnim igranjem ovog odličnog RPG-a.

Comment here

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial