IzdvojenoPCPlayStationRecenzije

Kakve detalje nam otkriva prva slika Playstation 5 kontrolera?

Sony još nije otkrio finalni dizajn PlayStationa 5 ni DualShock 5 kontrolera koji ćemo s tom novom konzolom dobiti u kutiji, ali upravo je na internet procurila fotka radne verzije PS5 kontrolera na stolu developera koji već imaju PS5 DevKit.

Na slici vidimo da je kontroler za PS5 iznimno sličan DualShocku 4, ali djeluje nekako deblje na ručkama – kao da je pretjerao s kolačima za Božić. Osim toga, touchpad djeluje veće i ravnije u odnosu na DualShock 4, a činjenica da na desnim tipkama nedostaje klasična PlayStation ikonografija vjerojatno se može pripisati tome da se ipak ne radi baš o finalnoj verziji kontrolera za PS5.

Dapače, s time na umu treba reći kako je sasvim moguće da ovo nije ni finalni oblik PlayStation 5 kontrolera. Sasvim je moguće da se radi o DevKit verziji novog kontrolera namijenjenoj samo za upotrebu kod developera koji potajice već razvijaju prve igre za PlayStation 5. Isto tako na procurenim slikama vidimo i već viđeni PlayStation 5 DevKit, odnosno developersku verziju nove konzole, koja zasigurno nema nikakve veze sa stvarnim finalnim dizajnom PlayStationa 5.

Doduše, lako je moguće da je osnovni oblik kontrolera kakav vidimo na ovoj prvoj slici uistinu i konačan te da će finalna verzija DualShocka 5 imati samo nešto drugačije teksture, odnosno plastike i ukrase koji čine završnu obradu za tržište. Već smo pisali o patentu koji je nedavno našao svoj put do otvorenog interneta, a koji sugerira nešto deblji oblik kontrolera za PlayStation 5, kao i dodatne značajke poput mikrofona na samom kontroleru i dodatnih tipki na poleđini.

S jedne strane je dobro da Sony ne planira radikalne promjene s kontrolerom kakav smo zavoljeli, ali s druge strane smo i pomalo tužni što ne pokušavaju nešto ludo i svježe u stilu Nintenda.

Što vi mislite o svemu tome?

 

Comment here

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial