IzdvojenoPCRecenzije

Evo koje igre su zaradile najviše novca prošle godine: Za neke vjerovatno niste ni čuli

Tvrtka Superdata objavila je svoj godišnji izvještaj koji nam pruža uvid u to koje igre su svojim tvorcima zaradile najviše novca u 2019. godini.

Bez previše iznenađenja, najviše se trošilo u free-to-play naslovima – čak 80% svog digitalnog prihoda u 2019. godini činile su transakcije u “besplatnim” igrama.

Najviše je novca prošle godine otišlo u smjeru globalnog gaming fenomena zvanog Fortnite (baš kao i 2018. godine) s ukupno 1.8 milijardi američkih dolara prihoda. No već na drugom mjestu našla se igra za koju smo sigurni da mnogi od vas nisu ni čuli – Dungeon Fighter Online. Pogledajte i ostatak liste najunosnijih free-to-play igara i recite nam u komentarima – igrate li koju od njih?

Inače, Fortnite je ovo prvo mjesto osigurao ponovno iako je prihod 2019. zapravo bio niži za 25% u odnosu na 2018. godinu (2.4 milijarde).

Free-to-play

 1. Fortnite
 2. Dungeon Fighter Online
 3. Honour of Kings
 4. League of Legends
 5. Candy Crush Saga
 6. Pokemon Go
 7. Crossfire
 8. Fate/Grand Order
 9. Game for Peace
 10. Last Shelter: Survival

Što se premium segmenta tiče, odnosno onih igara koje prvo treba kupiti za čast da (u nekima u njih) još platite i mikrotransakcije, najviše je zaradila FIFA 19 osiguravši 786 milijuna dolara prihoda. Na drugom mjestu ponosno stoji Call of Duty: Modern Warfare s ukupno 645 miliona dolara prihoda, a nova FIFA 20 nije bila dovoljno na tržištu da prestigne vremešni GTA 5 koji se godinama nakon izlaska još uvijek vuče po ovakvim listama. I obično ponosno stoji u TOP 5.

Evo pune liste – vjerujemo da barem na ovom popisu sve igre prepoznajete.

Premium

 1. FIFA 19
 2. Call of Duty: Modern Warfare
 3. GTA 5
 4. FIFA 20
 5. Call of Duty: Black Ops 4
 6. NBA 2K19
 7. The Division 2
 8. Rainbow Six Siege
 9. Borderlands 3
 10. The Sims 4

U usporedbi s 2018. godinom prošla je godina doživjela pad premium segmenta od 5%, poglavito zbog manjeg broja velikih naslova 2019-te. Unatoč tome, potrošnja u industriji igara nastavila je rasti dodatnih 4%. Segment igara za mobilne platforme ponovno je donio najveće prihode sa 64.4 milijarde USD, a odmah iza njega našla se PC platforma s 29.6 milijardi te konzole s 15.4 milijarde dolara.

Na koju igru ste vi najviše novca potrošili u prošloj godini?

Comment here

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial