IzdvojenoPC

Čini se da bi Stalker 2 mogao biti ekskluziva za Epic Games Store

Stalker 2 čekamo još od 2010. godine kada je prvi put najavljen, samo da bi par godina kasnije bio otkazan.

No prije dvije godine dobili smo novu najavu i potvrdu da željno iščekivani nastavak svakako dolazi. Najavljeno je tada ga možemo očekivati 2021. godine, što ga ugodno smješta u zonu (he-he) nove generacije konzola, pa su i očekivanja od grafičkog prikaza igre na visokoj razini.

Razvojni studio GSC GameWorld nije nas previše častio svježim informacijama o igri, pretpostavljamo da ćemo ih dobiti više ove godine, no upravo smo dobili potvrdu enginea u kojem se igra izrađuje – Unreal Engine.

Riječ je naravno o engineu u vlasništvu Epic Gamesa, ekipe koja u posljednje vrijeme dosta agresivno kupuje ekskluzivnost i gradi tako svoju online trgovinu što konkurira postojećim platformama poput Steama. Visokobudžetna i željno iščekivanja izdanja kao što bi novi Stalker mogao biti posebno su im draga jer prvilače više ljudi, pa se postavlja pitanje – hoće li Stalker 2 biti ekskluziva za Epic Games Store?

Na ovo pitanje još nemamo nikakav odgovor, no GSC Game World je svjestan da će to pitanje nakon otkrivanja enginea biti svima na umu. Rekli su stoga da otkrivanje enginea na kojem se Stalker razvija nema nikakve veze s platformama ili digitalnim trgovinama na kojima će igra biti dostupna. “Pričat ćemo o tome kasnije”, kažu.

Comment here

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial