IzdvojenoPC

Mesut Özil izbačen iz PES-a 2020 za kinesko tržište

Nogometaš londonskog kluba Arsenal, Mesut Özil, nedavno je na svom Twitter profilu poslao javnu optužbu kineskoj vladi za ugnjetavanje Ujgura. (pripadnika muslimanske vjeroispovijesti u Kini).

Navijači Arsenala u Kini nisu bili sretni s time, klub se od svega ogradio. A sada je situacija rezultirala time da Kinezi jasno poručuju kako Mesut Özil nije poželjan u Kini čak ni u virtualnom obliku.

Kako prenosi BBC, izdavačka kuća Netease koja distribuira PES serijal na kineskom tržištu, naredila je Konamiju da Özila ukloni iz PES igara.

Konami je na to pristao pa je Özil na kraju izbačen iz triju PES igara. Uključujući i najnoviji eFootball PES 2020. Kao razlog navode “izražavanje ekstremističkog stajališta koje je ugrozilo sportski duh ljubavi i mira”.

Interesantan je ovo razvoj događaja jer Konami i nogometni klub Arsenal imaju dogovoreno partnerstvo. A Özil je jedan od igrača na čije su skenirnaje utrošeni vrijeme i novac.

No, vjerojatno je taj novac zanemariv u usporedbi s priljevom novca s velikog kineskog tržišta. Upravo u tome pronalazimo pitanje do koje će mjere izdavači videoigara pristajati na kinesku cenzuru kako bi zaradili što više na kineskom tržištu.

Comment here

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial