IzdvojenoMobilni uređaji

Huawei P40 dolazi sa potpuno drugačijim dizajnom i bez Googlovih aplikacija

Richarda Yu, direktora kineske kompanije Huawei je nedavno rekao da će premijera najnovijek P40 uređaja biti održana krajem marta u Parizu, kao što je bio slučaj i sa Huawei P20 i P30 uređajima.

Govoreći za francuske medije u Xinzhenu, Yu je napomenu da će Huawei P40, posebno P40 Pro model doći sa značajnim promenama dizajna. To je sad i materijalizovano, jer su procurele i prve slike pouzdanih izvora.

Po njima će P40 Pro će izgledati potpuno drugačije od Huawei P30 Pro, sa produženim ivicama na sva četiri ugla telefona, što bi trebalo da budu ojačanja za ekran, koja će štititi displej od pucanja prilikom pada (Huawei P40 neće imati takav dizajn i biče klasičniji). Ekran P40 biće od 6,1 ili 6,2 inča, dok će Huawei P40 Pro imati ekran dijagonale 6,5 ili 6,7 inča. Biće to OLED ekrani sa rupicama za selfi kameru, Quad HD+ rezolucije u slučaju P40 Pro i Full HD+ u P40 slučaju, a veći model će imati i osvežavanja od 120 herca i zatvaraće ekranom 98 odsto prednje strane telefona.

Manji model će imati četiri kamere, dok će Huawei P40 Pro imati pet kamera – 64 MPx Sony IMX686 primarnu kameru sa OIS funkcijom, dodatnu od 20 MPx ultraširoku, telefoto rezolucije 12 MPx, dodeljenu makro kameru za snimke iz blizine i ToF 3D kameru.

USB Type-C je na oba telefona, skener otiska prsta u ekranu, jedan zvučnik i bez 3.5 mm priključka. Huawei P40 Pro će imati ludački brzo punjenje od 50 vati za bateriju kapaciteta čak 5.500 mAh, tu će biti i nelicenciran Android sa EMUI 10 UI-jem, Kirin 990 čipset (i 5G verzija uređaja) i AppGallery prodavnica, koja bi trebalo da ima gotovo sve omiljene Android aplikacije, osim Google-ovih, naravno (činjenicu da će P40 serija stići bez Google aplikacija potvrdio je i Ričard Ju istom prilikom).

Comment here

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial