IzdvojenoXbox

Prikazana je nova Xbox konzola, zove se Xbox Series X

Ovo što vidite na gornjoj slici jest Xbox Series X, sljedeća generacija Xbox konzole. Nije neki neslužbeni nacrt ni ništa slično – stvarno će tako izgledati. Na stranu sad naziv konzole, prvo što se primijeti jest oblik konzole koji je sličniji malom PC-u ili HTPC-u nego samoj konzoli.

Razlog je dakako u obliku kvadra kojemu je gornja ploha u potpunosti namijenjena za ventilaciju. Nekima se već tu upalio alarm pri pomisli na prašinu, ali nećemo skakati pred rudo. Ono što imamo potvrđeno jest da će se konzola moći koristiti i u ovom uspravnom položaju, ali i u vodoravnom položaju.

Kontroler koji prati konzolu možda vam na prvu izgleda kao isti kontroler trenutnog Xboxa One, no ako pogledate malo detaljnije vidjet ćete minimalno dvije razlike. D-Pad tipke sada su izvedene u stilu skupljeg Elite Series 2 kontrolera, a na sredini kontrolera dodana je tipka koja će služiti za brzo hvatanje screenshota i snimaka iz igara. Veličina i oblik kontrolera također su rafinirani. Potvrđeno je odmah da će se isti moći koristiti i na starim Xbox One konzolama i na kompjuterima s Windows 10 OS-om.

Xbox Series X – World Premiere – 4K Trailer

No Description

Što se tehničke strane tiče, tu je Microsoft ponovio ono što smo već znali – igre će na Xbox Series X ciljati na izvedbu u 4K rezoluciji i 60 sličica po sekundi, no sama konzola bit će sposobna i za više (8K i 120 fps-a) te će podržavati varijabilno osvježavanje slike (VRR).

Potvrđeno je da će se procesor konzole temeljiti na Zen 2 i RDNA arhitekturama tvrtke AMD te da će podržavati hardversku izvedbu raytracinga. Interesantno je da se spominju i neke nove tehnologije, poput Variable Rate Shadinga (VRS-a) za koji tek trebamo vidjeti što će nam donijeti. Iz Microsofta također tvrde da će Xbox Series X biti njihova najresponzivnija konzola uz tehnologiju Auto Low Latency Mode (ALLM) i pristup Dynamic Latency Inputu (DLI).

E sad, sve su to priče dok ne vidimo za što je konzola stvarno sposobna. Iz Xboxa su i to odlučili demonstrirati kroz najavu igre Sensua’s Saga: Hellblade II. Prikazana je režirana animacija, kako kažu – unutar enginea koji će se koristiti za igru. Kao što ćete vidjeti ispod, izgleda fantastično, sad nam samo preostaje čekati kraj 2020. godine da bismo ovakvo što mogli iskusiti i na svojim televizorima.

Treba imati na umu da će Xbox Series X biti “premium” model sljedeće Xbox konzole, ali ne i jedini model u ponudi. Ovo još nije službeno, ali se već neko vrijeme šuška kako će Microsoft paralelno lansirati i slabiji model novog Xboxa koji možda neće izgledati kao Xbox Series X.

Senua's Saga: Hellblade II – The Game Awards 2019 – Announce Trailer (in-engine)

No Description

Comment here

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial