Uncategorized

007: Tomorrow Never Dies – Bond koji nije zvučao tako

Legendarni britanski agent James Bond, poznat i kao 007, u filmskom se svijetu od 1962. do 1989. uglavnom pojavljivao u redovitim razmacima od dvije do tri godine. U razdoblju od 1989. do 1995. nastala je prva veća pauza, a kad se Bond vratio u filmu GoldenEye, taj je povratak mnogim fanovima ostao u sjećanju. Dvije godine kasnije GoldenEye je pretvoren u kultnu pucačinu za Nintendo 64 konzolu te je Bondova budućnost izgledala odlično i u virtualnom obliku.

No, krajem devedesetih licencu za James Bond videoigre otkupila je tvrtka Electronic Arts. Suprotno standardnoj praksi, EA nije u potpunosti uništio Bonda, ali isto tako nije ni dobro startao s njim. Na današnji dan prije 20 godina izbacili su tako igru 007: Tomorrow Never Dies za prvi PlayStation.

007 Tomorrow never dies PSX Intro

The most complete Bond Experience!

Pretplatite se na naš YouTube kanal

1999. je istoimeni film bio star već dvije godine tako da je izvorna ideja za igru bila da ona nastavi priču samog filma. Međutim, ispitivanjem tržišta utvrđeno je kako su ljudi bili zainteresiraniji za ponavljanje akcijskih scena s poznatim likovima iz filma nego za sasvim nove avanture britanskog agenta. U konačnici je sami igra stoga blisko pratila priču filma.

Iako je GoldenEye 64 bio ogroman hit kao pucačina iz prvog lica s multiplayer kampanjom, Electronic Arts je iz nekog razloga krenuo potpuno drugačiji putem te je 007: Tomorrow Never Dies pretvorio u pucačinu iz trećeg lica bez ikakvog multiplayera. Doduše, u planu je bio multiplayer za dvoje igrača, ali je u konačnici izbačen prije dovršetka igre.

007: Tomorrow Never Dies PS1 Trailer

A trailer for the PlayStation game 007: Tomorrow Never Dies. Found on a VHS copy of 007: Goldeneye CREDIT TO RETROJUNK.COM

Pretplatite se na naš YouTube kanal

Iskreno rečeno, 007: Tomorrow Never Dies nije bio dobra igra. Po izlasku je pokupio osrednje ocjene, iako to nije značajnije utjecalo na prodaju s obzirom na to da je James Bond tada bio prepoznatljiv brend. Electronic Arts je usprkos lošem startu kasnije napravio još osam James Bond igara od kojih neke, poput The World is Not Enough ili Nightfire, na kraju nisu ispale loše.

Comment here

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial