IzdvojenoMobilni uređaji

iPhone 11 Pro Max ipak nije najbolji u fotografisanju

DxO Mark je konačno objavio rezultate svojih testova i iPhone 11 Pro nije ni drugi najbolji telefon za fotografisanje, već treći. Prvi je Mate 30 a drugi CC9 Pro.

Huawei Mate 30 Pro je najjači telefon za fotografisanje po ocjenama DxO Mark sajta, sa 121 bodom, a odmah iza njega je Xiaomi CC9 Pro sa istim broje bodova.

Razliku čini odnos fotografije, videa i selfi kamere, po kojima je DxO Mark odlučio da Huawei Mate 30 Pro, ipak ostavi na vrhu.

Ono što su mnogi priželjkivali da vide, a na osnovu mnogobrojnih dobrih ocjena najvećih IT medija i sajtova, nije se desilo – kamera iPhone 11 Pro Max, ipak nije dorasla kamerama pomenuta dva modela.

Sa 117 bodova iPhone 11 Pro Max ostaje samo na trećem mjestu, odmah ispred Samsung Galaxy Note 10+ i Galaxy Note 10+ 5G telefona sa istim broje modova (po 117).

iPhone 11 Pro Max osvojio je 124 boda na foto testu, a 102 boda na video testu.

Poredeći ove rezultate sa prva dva bolja telefona, oni su slični – 132 foto i 100 za video u slučaju Mate 30 Pro i 130 foto, odnosno 102 boda za video u Xiaomi CC9 Pro slučaju.

To znači da iPhone 11 Pro Max nije napravio nikakav proboj u domenu fotografije i videa.

DxO Mark je pohvalio dobar nivo detalja u gotovo svim scenarijima, preciznu ekspoziciju i dinamički opseg, brz i tačan autofokus, dobar zum i vrlo dobru širokougaonu kameru. Ono što Apple treba da poboljša su šum, koji je vidljiv gotovo uvjek, u svim scenarijima, gubitak detalja prilikom dugačkog zumiranja, gubitak detalja na slikama na kojima je korišten blic, jako prisutno žutilo na slikama sa slabijim osvjetljenjem i gubitak detalja i šum na ultraširokim slikama.

Kompletnu prezentaciju njihovih rezultata su vidljivi u videu.

Apple iPhone 11 Pro Max Camera Image Quality review

Previous Apple iPhone generations have always been among the best smartphones for imaging, and the iPhone 11 Pro Max is no different. It matches our top score for Video, recording video clips with good detail, a very wide dynamic range, and smooth stabilization in most circumstances.

Comment here

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial