IzdvojenoPlayStation

Sony je registrirao patent za PlayStation Game Cartridge

Holandski portal letsGoDigital, isti onaj koji je otkrio prvi izgled dev kit modela PlayStationa 5, primijetio je da je Sony Interactive Entertainment ranije ove godine u Brazilu registrirao patent za “Game Cartridge odnosno kasetu za igre.

Ovo otkriće ostavlja nekoliko upitnika za što bi se PlayStation kasetica uopće koristila. Već je potvrđeno da će PlayStation 5 koristiti troslojne optičke medije kapaciteta 100 GB. Moguće da su ove kazetice namijenjene nekom drugom uređaju.

Ne bi to inače bilo prvi put da Sony za konzolu koristi taj format.

Ako ćemo nagađati, moguće je da su kasetice biti medij kojim bi Sony planira napraviti alternativu SSD-u u nekim jeftinijim inačicama PS5 konzole. Upravo bi s time mogao biti povezan Brazil, veliko tržište na kojemu konzole nemaju mnogo uspjeha jer si ih veliki broj igrača ne može priuštiti. A znamo da će PlayStation 5 biti skuplji od prethodne generacije.

Međutim, treba naglasiti da registrirani patent ne znači da će neki proizvod uopće zaživjeti. Moguće je da se ovdje radi samo o eksperimentu koji na kraju ništa ne znači za krajnje korisnike. Stoga ne treba previše iščitavati iz ovoga, barem ne u kontekstu budućnosti PlayStationa.

Comment here

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial