IzdvojenoMobilni uređaji

Stiže nam prvi Xiaomi Watch

Xiaomi je napokon odlučio da će pored Mi CC9 Pro, predstaviti i svoj prvu Mi Watch za koji kažu da je “mali telefon na ruci”.

Sat će imati 1.78 inčni AMOLED ekran sa always-on mogućnosti i bit će 44mm širine. Pozadina je od keramike imat će samo kedno dugme i krunicu sa strane koji će se koristiti za upravljanje satom. Upravljačka strana je sa desne strane a sa lijeve je zvučnik i mikrofon.

Sat će imati podršku za Bluetooth i NFC, kao i eSIM što će učiniti sat potpuno neovisnim o mobilnomn uređaju.
Pokretat će ga Xiaomi MIUI sučelje povrh googleovog Wear OS. MIUI će imati više od 40 aplikacija u sebi kao i zaseban app store. Uz to, donosi sve pogodnosti fitness trackera.

Ppokretat će ga Snapdragon Wear 3100 4G procesor u kombinaciji sa 1 GB RAM and 8GB prostora. Baterija od 570 mAh će moći izdržati 36 sati kontinuiranog korištenja sa upaljenim 4G.

Za sada će se prodavati ekskluzivno u Kini a ppočetak prodaje očekije se 11 Novembra. Cijena uređaja je 1,299 kineskih Yuana ili ($185).

Tu je i Premium Edition Mi Watch sa ekranom od safira, okvirom i narukvicom od nehrđajučeg čelika. On će koštati $285 a očekuje se da će izaći u prodaju netom prije nove godine.

Comment here

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial