IzdvojenoPC

Ni najskuplja grafička neće vam omogućiti RDR 2 u 4K rezoluciji i 60 fps-a pri maksimalnim detaljima

Tvrtka Nvidia upravo je izbacila novu verziju drivera koji bi vlasnicima GeForce grafičkih kartica trebao pomoći u ugodnom igranju PC verzije Red Dead Redemptiona 2. Zajedno s driverom, Nvidia je objavila i preporuke kartica i postavki za igranje u pojedinim rezolucijama uz 60 sličica po sekundi i tu je nastalo manje iznenađenje.

Naime, premda RDR 2 ne bi trebala biti posebno zahtjevna igra na PC-u, pogotovo jer ne podržava raytracing efekte, čini se da Nvidijina RTX serija neće baš zvjerski “žvakati” Red Dead Redemption 2. Naime, pri rezolucijama 1080p i 1440p, za 60 fps-a i High razinu detalja preporučaju se RTX 2060 i 2070 Super. Vrijedi napomenuti da to nisu maksimalne postavke grafičke kvalitete da iznad postoji još i Ultra opcija. Za nju se na 1080p preporuča RTX 2080 Super, odnosno RTX 2080 Ti za 1440p.

Stvari pak postaju ozbiljne ako se počne razmišljati o igranju u 4K rezoluciji. U tom slučaju Nvidija preporuča RTX 2080 Ti – svoju najskuplju karticu u slobodnoj prodaji. Dakako, to je samo njihova preporuka, ali je interesantno da uz preporuku stoji kako u 4K rezoluciji s tom karticom nećete moći igrati na Ultra postavkama, nego će neke postavke morati sniziti čak i na Medium kako bi se zadržalo stabilnih 60 fps-a.

New GeForce Gaming Features: ReShade, Low Latency, and Image Sharpening

We're constantly improving performance in the games you play and developing new features that make PC gaming better for GeForce gamers. We're excited to announce three new GeForce features: we are bringing ReShade Filters to GeForce Experience to help customize your gameplay, we are reducing latency and tearing with NVIDIA Ultra Low Latency Mode (NULL), and we are improving clarity in your favorite games with our image sharpening tool.

Dakle, može se izvući činjenica kako na tržištu trenutno ne postoji grafička kartica koja bi samostalno vrtjela RDR2 na punim High/Ultra detaljima u 4K60. Samim time, u Nvidiji predlažu igračima upscaling na 4K rezoluciju s nižih rezolucija kako bi dobili na kvaliteti slike, a zadržali stabilnost performansi. To su inače trikovi kakvi se koriste na konzolama – istim onim uređajima koji koštaju manje nego Nvidijine grafičke kartice.

Comment here

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial