IzdvojenoMobilni uređaji

Najava smartwatcha od Google: Kupili su kompaniju s kojom kreću u utrku s Appleom

Google na tržištu nosivih uređaja nije uspio ponoviti uspjeh koji ima s Androidom na tržištu pametnih telefona. Iako su na vrijeme prepoznali potencijal nosivih uređaja, (trenutačno) su odustali od razvoja Pixel pametnog sata.

Za razliku od Googlea, Apple je posljednjih godina nadograđivao hardver i softver. Mogu biti iznimno zadovoljni prodajom Apple Watcha, kao što su i njihovi korisnici većinom zadovoljni s kvalitetom hardvera. Google je odlučio promijeniti takvu situaciju. Na svom blogu objavili kupovinu jedne od najvećih kompanija na tržištu pametnih satova i narukvica za fitness – Fitbita.

Fitbit, koji je dosad prodao više od 100 miliona uređaja, poznat je po odličnom hardveru. Odnosno narukvicama za fitness i pametnim satovima Versa, ali i softveru za praćenje i analizu aktivnosti i zdravlja. Prilikom objave akvizicije koja je teška 2,1 milijardu dolara, stariji Googleov potpredsjednik kategorije uređaja i servisa Rick Osterloh komentirao je:

“Napravili smo  veliki napredak s partnerima na području Wear OS-a i Googlea Fit, nova akvizicija predstavlja priliku za dodatno investiranje u Wear OS, kao i predstavljanje novih nosivih uređaja Made by Google na tržištu”, poručio je Osterloh.

Introducing Fitbit Versa 2

With 6+ day battery life and the all-new Sleep Score, you can use Fitbit Versa 2 to improve your bedtime habits and work your way toward a better night's sleep.

Trenutačno nisu poznati konkretni planovi Googlea, odnosno hoće li hardver i softver u potpunosti integrirati u svoje uređaje tako da će s vremenom nestati brend Fitbit ili će nastaviti s prodajom uređaja pod istim brendom, dok će zaposlenici prijeći u Google i također raditi na Googleovim proizvodima.

Ono što su prilikom objave preuzimanja komentirali iz Fitbita jest da se brojni podaci o aktivnostima i zdravlju korisnika koje prikupljaju neće koristiti za oglase koji će se prikazivati na Googleu.

Prije dovršetka akvizicije koja se očekuje 2020. godine, prvo regulatorna tijela moraju dati odobrenje za njeno provođenje.

Comment here

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial