Nintendo

Nintendo Switch premašio 41 milion prodatih primjeraka

Nintendo Switch konzola nastavlja da bilježi odlične rezultate u prodaji i polako se približava “zlatnoj” brojci od 50 miliona.

Nintendo je nedavno otkrio finansijski izveštaj za prethodnih šest mjeseci. U kojem je otkrio da je Switch od pojavljivanja, pa do 30. septembra ove godine, prodat u preko 41,67 miliona primjeraka.

Switch je po broju prodatih primjeraka proljetos nadmašio N64 konzolu. Sljedeća na redu koja čeka da bude premašena je SNES konzola sa 49 miliona.

First Look at Nintendo Switch Lite: A New Addition to the Nintendo Switch Family

Introducing Nintendo Switch Lite – a compact, lightweight console that's dedicated to handheld play! This new addition to the Nintendo Switch family arrives September 20th in three different colours. Visit our official website to find out more about Nintendo Switch Lite and compare features to find the right Nintendo Switch console for you!

Rezultati prodaje za Nintendo Switch Lite nisu poznati. Pošto se ova konzola pojavila relativno skoro, ali je zato Nintendo otkrio detalje prodaje Switch ekskluziva.

Tako saznajemo da se Link’s Awakening prodat u preko 3 miliona primjeraka, Super Mario Maker je blizu 4 miliona, dok Fire Emblem Three Houses bilježi slabije interesovanje od ostalih, sa 2,3 miliona prodatih primjeraka.

Comment here

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial