IzdvojenoPC

Ubisoftove dionice pale za skoro 30 posto zbog neuspjeha najnovijeg Ghost Recona

Prošle sedmice Ubisoft  je objavio najnoviji izvještaj za investitore čiji je rezultat bio odgađanje nekoliko igara ali i pad vrijednosti dionica ove kompanije.

Trenutno dionice Ubisofta vrijede 29 posto manje nego prije izvještaja. Razlog – Ghost Recon Breakpoint.

Predsjednik Ubisofta priznao je da je slaba prodaja te igre uzrokovana negativnim kritikama igrača, natjerala tvrtku da odgode izlazak ostalih igara kako ne bi ponovili istu grešku. Ubisoft je time smanjio vlastita predviđanja za dobit u narednoj godini, što je za rezultat imalo pad vrijednosti dionica.

Ubisoft je tako zaključio kako za “live multiplayer igre” treba više vremenskog razmaka u izlascima – Wildlands je izašao dvije godine prije Breakpointa, ali je tek nakon godinu dana zapravo Wildlands postao kvalitetnija igra koju su igrači htjeli da igraju, a onda je Breakpoint došao suviše brzo.

Nadalje, Kompanija je naučila kako ne trebaju gurati sve inovacije u svaku igru nego nove ih trebaju dobro implementirati. Takođe, shvatili su da Ghost Recon Breakpoint nije imao dovoljno faktora po kojima bi se razlikovao od drugih Ubisoftovih igara.

Comment here

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial